2020. október 25. vasárnap 23:56 - Névnapok: Blanka, Bianka, Mór
   
  Egyesületek
   

Feketerigó Ökotanoda Egyesület

A Feketerigó Ökotanoda Egyesület 2014-ben alakult. Fő profilja  a helyi iskola munkájának segítése  a környezetnevelés és környezetvédelem  témakörökben. A hagyományőrzés  is  szerepel alapító okiratunkban. Egyesületünk szeretne a fenti feladatokkal részt venni a falu környezetvédelmi és hagyományörző programjaiban is.

Elnök: Galambos Bernadett

Elnökhelyettes: Süle Gyula

Titkár: Biczó László

 

Egyházasrádóci Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület

2016 márciusában, 10 fővel megalakult az Egyházasrádóci Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület, bejegyzése viszont csak most vált hivatalossá. Alapító tagok: Bali László, Gueth Gyuláné, Bazsó Attila, Kovácsné Bazsó Katalin, Horváth Katalin, Horváth Mária Heléna, Gombás Zoltán, Vilics Zoltánné, Vilics Dóra, Szvoboda Tamás.

Fő célunk és feladatunk községünk környezetének szépítése, hagyományteremtő és őrző rendezvények szervezése, lebonyolítása.

Első rendezvényünk a hagyományteremtő szándékkal, július 9-én megrendezett 1. Antal István labdarúgó emléktorna volt. Szeptember 10-én ugyancsak ilyen szándékkal kívánjuk megtartani az 1. Huszár István kézilabda emléktornát. Az előkészületek már zajlanak, csapatok jelentkezését várjuk!

Egyesületünk a többi civil szervezettel együttműködve kívánja céljait megvalósítani.

Tagságunk létszáma folyamatosan bővül, ezért aki egyetért elképzeléseinkkel, szívesen megosztaná ötleteit velünk, vagy csak szeretne csatlakozni az egyesülethez, azt szeretettel várjuk és látjuk tagjaink között.

Jelentkezni bármelyik alapító tagnál, a facebookon található oldalunkon, valamint az [email protected] email címen lehet. Bazsó Katalin

 

 

A Falurészek Egyházasrádócért Egyesület bemutatása

Egyesületünk közelebbi és távolabbi céljai között szerepel egy olyan közösség létrehozása, amit sokan (bárkik) magukénak érezhetnek, örömmel vesznek részt benne, hiszen közösek a célok, és ezért közösen örülhetnek az eredményeknek is.
Szeretnénk megőrizni helyi értékeinket, hagyományainkat. Ehhez a későbbiekben egy tájház létrehozását tervezzük, ahol az összegyűjtött tárgyakat, bútorokat, iratokat, ruhákat, használati eszközöket, stb. kiállíthatnánk, és megőrizhetnénk az utánunk felnövő nemzedékek számára.
Községünk megszépítését is tervbe vettük, segítve az Önkormányzat, és a helyi Civil Szervezetek munkáját, kezdeményezéseit, pályázati források bevonásával, valamint társadalmi munkával.Kulturális és gasztronómiai programok szervezését, segítését, az ilyen jellegű programokban való aktív részvételt is tervezzük, természetesen szintén az Önkormányzattal és a helyi Civil Szervezetekkel karöltve, hiszen tapasztalatunk szerint az efféle programoknak nagyon jó közösség formáló ereje van.Sport és szabadidős programok mellé is szívesen odaállnánk, akár szervezésben, részvételben, vagy finanszírozásban is, segítve ezzel községünk lakóinak egészségmegőrzését, az ifjúság fejlődését is, hiszen az ifjúságvédelem talán az egyik legfontosabb célunk.               Természetesen bármely korosztály csatlakozhatna ezekhez a programokhoz.Kiemelt célkitűzésünk az egyházakkal való szoros kapcsolat fenntartása, hiszen községünkben két nagy felekezet is megtalálható teljes egyetértésben, jó viszonyban egymással. Szeretnénk, ha ez legalább így maradna, vagy még inkább erősödne.Terveink között szerepel a helyi turizmus fellendítésében való aktív közreműködés is.Fontosnak tartjuk még környezetünk, valamint az állatok védelmét, ha szükség
lesz rá, és tudunk tenni valamit ennek érdekében, akkor azt meg is tesszük.Tehát dióhéjban, és a teljesség igény nélkül ennyit a terveinkről. 
Szeretettel várjuk a jelentkezéseket olyan emberektől, akik a fenti célokkal azonosulni tudnak, esetleg bármely témához kapcsolódva jó ötlettel tudnák segíteni az elképzeléseinket.A jelentkezéseket a [email protected] e-mail címen, vagy a 06/30-9082780-as számon várjuk.


POLGÁRÕR EGYESÜLET

Az Egyházasrádóci Polgárõr Egyesület 1999. szeptember 3-án 16 taggal alakult meg az önkormányzat kezdeményezésére. Az egyesület fõ feladata a község közbiztonságának fenntartása, a rendõrség munkájának segítése, és aktív szerepvállalás a közösségi életben. A fenti célok megvalósítása érdekében folyamatosan járõrszolgálatot teljesítenek, a bûnmegelõzésért a lakosság körében felvilágosító munkát végeznek, a kulturális és egyéb programokon segítik a szervezõk munkáját. Jó a kapcsolat a rendõrséggel, határõrséggel, közös szolgálatot is teljesítenek. Az egyesület tagdíjból, önkormányzati támogatásból, pályázati pénzekbõl tartja fenn magát. Az önkormányzat segítségével a rendõrségtõl egy személygépkocsihoz jutottak, amely a jövõben hatékonyan segíti a közterületi munkát. A községi rendezvényeken forgalomirányítással, biztosítási feladatok ellátásával segítették a zavartalan lebonyolítást. A raliverseny szervezõinek elismeréseként idén harmadik alkalommal kérték fel az egyesületet a rendezvény biztosítására. Az évente megrendezett megyei polgárõr versenyeken rendszeresen az élmezõnyben végeznek, az idei évben a 21 induló között az elõkelõ 5. helyezést érték el, ezzel is öregbítve községünk hírnevét. A szervezetet egyre többen megismerik és elismerik, ezáltal mind több fiatal lép a tagok sorába. Jelenlegi létszám 26 fõ. Célkitûzések között szerepel a lakossággal és az intézményekkel történõ még jobb kapcsolat kialakítása, a SZEM ( Szomszédok Egymásért Mozgalom) megvalósítása és a taglétszám további bõvítése.

 

DIÁK-NYÁR ALAPÍTVÁNY

A Diák-nyár Alapítvány 1999-ben jött létre Egyházasrádóc székhellyel.
Célja, hogy Egyházasrádóc községben szociálisan hátrányos helyzetûek, nagycsaládosok gyermekei nyári táborozását segítse. Hozzájáruljon a szabadidõ has

 

Közérdekű adatok
Bemutatkozás
Önkormányzat
Információk
→   Egyházasrádóci Hírmondó
→   Vállalkozások
→   Szállások
→   Intézmények
→   Civil szervezetek
→   Egyházak
→   Kultúra
→   Sport
Közérdekű információk
Választási információk
Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet 4.§ (1) bekezdés A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettség bejelentésére : [email protected]
MINI BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA ÉS ÓVODA FELÚJÍTÁSA, KORSZERŰSÍTÉSE
ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA
<<2020. október>>
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Közös Hivatal - Önkormányzat

9783, Egyházasrádóc,
Kossuth Lajos utca 91.

Tel./fax: 06/94 528-005

e-mail: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]
     
developed by Wakelite Web
Főoldal